Friso praktijk

Zorgverzekering 2021 vergelijken, waar moet je op letten?

Geplaatst op

Ben jij van plan om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten? Dan is het sowieso al positief dat jij daar in ieder geval tijd aan gaat besteden. De meeste mensen laten de zorgverzekering namelijk gewoon doorlopen, wat meestal als gevolg heeft dat ze veel te veel betalen. Ze zijn zich niet bewust van het feit dat je jaarlijks je zorgverzekering gewoon kunt wijzigen. Maar misschien wil jij ook een nieuwe zorgverzekering afsluiten, omdat je net 18 jaar bent geworden. In dat geval is een zorgverzekering vergelijken ook zeer aan te raden. Maar waar moet je op gaan letten als het gaat om een zorgverzekering vergelijken? In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten.

De zorgpremie

Natuurlijk is het zeer belangrijk om te kijken wat de precieze premie gaat worden. Dit is natuurlijk een groot aspect als het gaat om het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen. De ene verzekeringsmaatschappij vraagt namelijk een hogere premie dan een andere maatschappij. Daarnaast moet daarbij onderscheid worden gemaakt tussen de basisverzekering en de meer aanvullende verzekering. Want het kan bijvoorbeeld zijn dat de basisverzekering heel goedkoop is, terwijl de aanvullende verzekering juist veel duurder is.

Kortingen

Bij het vergelijken moet je ook kijken alwaar jij het meest kan profiteren van kortingen. Er zijn vaak verschillende kortingen waar je van kunt profiteren. Zo komt het bijvoorbeeld regelmatig voor dat je studentenkorting kunt krijgen. Heel veel maatschappijen bieden dit aan. De reden hiervoor is wel duidelijk uiteraard. Studenten hebben weinig geld en het is een ideale manier voor een verzekeringsmaatschappij om studenten naar zich toe te trekken. Ze hopen natuurlijk dat je ook bij de maatschappij blijft wanneer je geen student meer bent.

Daarnaast bestaat er ook nog zoiets als collectieve korting. Indien je met meer mensen bij dezelfde maatschappij zit, kun je daar in sommige gevallen gebruik van maken. Bijvoorbeeld wanneer je gezamenlijk bij één werkgever zit. Maar ook als je bijvoorbeeld met een heel gezin bij één maatschappij zit. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om korting te krijgen.
Aanvullende zorgverzekeringen

Het is belangrijk om na te gaan wat je precies nodig hebt. Heb jij genoeg aan een basisverzekering, of heb jij echt een aanvullende verzekering nodig? Een aanvullende verzekering kun je om meerdere redenen nodig hebben. Bijvoorbeeld wanneer je vaak naar de fysiotherapeut moet, of wanneer je veel problemen met je tanden hebt. Je kunt je daar dan tegen verzekeren. Maar dat hoeft dus niet. Bij het vergelijken moet je dus echt naar jouw eigen situatie kijken, want iedereen heeft andere medische zorg nodig. Het is belangrijk om dat in ogenschouw te nemen.

Verschillende websites

Er zijn verschillende websites waar jij op een eerlijke manier de verschillende verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Bijvoorbeeld via Zorgverzekering vergelijken 2021. Via deze website zie je snel een overzicht met de beste zorgverzekeringen voor 2021.

Gerelateerde berichten

De rol van positieve psychologie in het bereiken van welzijn

In de zoektocht naar welzijn en geluk spelen verschillende factoren een rol, en positieve psychologie is een benadering die de nadruk legt op het...

Lees meer

De impact van vermoeidheid op de algehele gezondheid en welzijn

Vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem dat een aanzienlijke invloed kan hebben op je algehele gezondheid en welzijn. In deze blog, in...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden