Friso praktijk

Waarvoor kan ik terecht bij een huidtherapeut?

Geplaatst op

Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van ziekten of aangetaste huid. De therapeut helpt je de huid te herstellen en weer een gezonde uitstraling te geven. Waar kun je nu allemaal voor terecht bij een huidtherapeut.

Verschil tussen een schoonheidsspecialist of een huidtherapeut

Een huidtherapeut herstelt zieke of aangetaste huid. De therapeut zorgt dus voor genezing van de huid. Een schoonheidsspecialist houdt zich alleen bezig met de verzorging en het nog mooier maken van een gezonde huid. Je kunt in beide gevallen wel zonder verwijzing van een dokter terecht.

Verhelpen van huidklachten

Een huidtherapeut helpt je aangetaste huid weer te verbeteren in de breedste zin van het woord. Gedurende het leven van ieder wens ontstaan er wel eens aantastingen aan de huid. Een huidtherapeut kan je bijvoorbeeld helpen met het verminderen van:

 • Puistjes
 • Kalknagels
 • Littekens
 • Overbeharing
 • Wratten (bijvoorbeeld door ouderdom)
 • Uitgedroogde huid
 • Lymfoedeem
 • Ouderdomswratten
 • Wijnvlekken
 • Eczeem
 • Droge huid
 • Talgklierhyperplasie

Diverse huidbehandelingen door een huidtherapeut

Alle huidtherapeuten hebben een opleiding afgerond. Je bent dus altijd in behandeling bij een specialist. Deze specialisten voeren diverse behandelingen uit die afhangen van de klachten die je hebt. Zo kan een specialist ouderdomswratten behandelen door de wratten voorzichtig af te schrapen. Een litteken wordt eerder behandelt door specifieke massagetechnieken. Soms wordt hierbij een combinatie van verzorgende gel en pleister gebruikt om het proces te versnellen. Een huidtherapeut mag ook licht- en lasertherapie gebruiken. Deze behandeling wordt regelmatig gebruikt bij mensen met vaatafwijkingen die voor een gevoelige huid en puistjes zorgen.

Kwaliteit van een huidtherapeut

De kwaliteit van een huidtherapeut wordt gegarandeerd doordat er verplicht een erkende opleiding moet hebben afgerond. Daarnaast zijn er aanvullende specialisaties zoals Oedeemtherapie. De therapeuten hebben hiervoor een volwaardige opleiding gevolgd. Je kunt bij Huidtherapie Houten bijvoorbeeld terecht bij een speciale Oedeemtherapeut. Kijk altijd of jouw huidtherapeut is aangesloten bij de beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

Gerelateerde berichten

Verloskundigen in Amsterdam: bevallen en begrijpen – klik hier voor informatie

Het krijgen van een baby is een levensveranderende gebeurtenis en een reis vol spanning en verwachting. Een belangrijk onderdeel van deze reis is het...

Lees meer

Colloïdaal zilver zalf met goud: een innovatieve benadering van huidverzorging

In de wereld van natuurlijke huidverzorgingsproducten neemt colloïdaal zilver zalf een bijzondere plaats in. De toevoeging van goud aan deze zalf...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden