Friso praktijk

Waar moet je op letten bij het kiezen van een orthodontist?

Geplaatst op

Hoe kom je terecht bij de juiste orthodontist? En op welke dingen moet je letten bij het maken van een keuze?

Praten met anderen en vragen naar ervaringen helpt. Heb je een praktijk op het oog? Dan helpt het bekijken van online beoordelingen. Beoordelingen als reviews zijn het nuttigst, maar ook cijfers geven een beeld van klant tevredenheid. Zo is Orthodontiepraktijk OrthoBillet in Maassluis, gemiddeld door patiënten beoordeeld met een 9,2. Maar niet alle praktijken hebben online beoordelingen of recensies. Dit kan zijn omdat ze dit niet nodig vinden. Toch is het zien van positieve beoordelingen of recensies een extra zekerheid en geruststelling.

Vragen die je kunt stellen.

Wanneer je eenmaal een of meerdere praktijken op het oog hebt, kun je op een aantal andere dingen letten. Orthodontiepraktijk OrthoBillet biedt bijvoorbeeld vrijblijvende intakes aan. Je hebt hiervoor geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Dit kan aantrekkelijk zijn, vooral wanneer je niet eerst naar de huisarts wil voor een verwijsbrief. Vaak wordt op de website aangegeven hoe een orthodontist praktijk met doorverwijzingen in zijn werk gaat.

Andere criteria en vragen die je aan een praktijk kunt stellen zijn: openingstijden (moet je vrij nemen van je werk of niet voor een consult?), hoeveel orthodontisten zijn er werkzaam? Welk behandelplan moet er gevolgd worden en hoelang duurt het uitvoeren van dit plan? Wellicht verschilt dit per praktijk. Hoe vaak moet er een consult plaatsvinden? Zorgt de praktijk voor nazorg of thuishulp? Hoelang bestaat de praktijk al? Ook melden sommige praktijken dat zij korte tot geen wachtlijsten hebben. Wanneer je snel behandelt wilt worden kan dit ook helpen in je keuze. Zijn er wachtlijsten en zoja, hoelang? Daarnaast kun je aan iedere praktijk vragen wat vergoedt wordt door de verzekaar en wat niet.

Ervaringen van anderen.

Op https://orthobillet.nl/maassluis/ lees je dat zij werken met bijna onzichtbare beugels. Dit kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor slotjesbeugels. Schroom daarnaast niet aandacht te besteden aan de gehele praktijk. Hoe gaat contact met de praktijk? Zijn ze vriendelijk en makkelijk om mee te werken? Wat is je algehele indruk? Worden er officieel oorkonden vermeld en eventuele opleidingen van de orthodontisten en tandartsen? Er zijn dus veel criteria en vragen die je helpen bij het vinden van de juiste orthodontist. Maar de beste blijft toch de ervaringen van anderen om je heen: wordt je, of je kind, goed geholpen of blijkt het een beetje nonchalant en fabrieksmatig te gaan? 

Gerelateerde berichten

De rol van positieve psychologie in het bereiken van welzijn

In de zoektocht naar welzijn en geluk spelen verschillende factoren een rol, en positieve psychologie is een benadering die de nadruk legt op het...

Lees meer

De impact van vermoeidheid op de algehele gezondheid en welzijn

Vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem dat een aanzienlijke invloed kan hebben op je algehele gezondheid en welzijn. In deze blog, in...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden