Friso praktijk

Voor- en nadelen van implantaten

Geplaatst op

Een implantaat is een kunstwortel die in het tandvlees en het kaakbot wordt geplaatst ter vervanging van een tand of kies. Het vervangende onderdeel is gemaakt van titanium. Er bestaan verschillende voor- en nadelen van implantaten.

Naastgelegen tanden worden niet aangetast

Bij het gebruik van implantaten hoeft er niet geboord te worden in de nabijgelegen tanden en kiezen. Dit zorgt ervoor dat alle tanden en kiezen niet worden aangetast en hun natuurlijke vormen behouden. Bovendien treedt hierdoor geen kleurverschil in de tanden op.

Het kaakbot blijft intact

Een implantaat vervangt de volledige worden, maar zorgt voor het behoud van het kaakbot. Het implantaat neemt dus ook de functie van de wortel over. Hiermee helpt deze het kaakbot zo goed mogelijk in stand te houden. Dit biedt voordelen ten opzichte van een prothese die ervoor kan zorgen dat het kaakbot kan slinken door ongunstige druk.

De implantaatbehandeling is pijnvrij

Een implantaatbehandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijk verdoving. Hierdoor ervaart u geen pijn tijdens de behandeling. Ook bij een grotere behandeling ervaart u vrijwel geen pijn. In dit geval wordt er echter voor een volledige narcose gekozen.

Implantaten hebben een relatief lange behandeltijd

Bij het plaatsen van implantaat is de behandeltijd langere dan bij een brug. Waar bij een brug de afhandeltijd tussen de 2 en 4 weken ligt, is dit bij een implantaat 6 weken tot wel 6 maanden. Hierbij moet je er rekening mee houden dat een bovenkaak de meeste hersteltijd in beslag neemt.

Een implantaat is relatief duur

De prijs voor een implantaat is relatief hoog ten opzichte van een brug. Over het algemeen betaal je gemiddeld ongeveer € 1.400,- tot € 2.300,-. Een driedelige brug kost gemiddeld € 1.200,- tot € 1.500,-. Bespreek altijd van tevoren met jouw tandheelkundig specialist wat voor jou de beste keuze is. Lassus Tandartsen biedt altijd een eerlijke prijs voor implantaten in Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden