Friso praktijk

Valt de fysiotherapeut onder de zorgverzekering?

Geplaatst op

Het is belangrijk om gezondheidszaken zo goed mogelijk te regelen. Daar zal niemand nee op zeggen. Soms moet je een behandeling ondergaan die je nog niet eerder gehad hebt, dan is het nog niet helemaal duidelijk of iets onder de zorgverzekering valt of niet. We raden je aan om contact op te nemen met je verzekeraar of op verzekering.nl te kijken om te zien welke verzekeringen er allemaal zijn. We nemen in deze blog even met je door of de fysio valt onder de zorgverzekering. Via de genoemde site kun je ook gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten.

Kosten fysio: vergoed of niet?

In principe worden de kosten voor de fysio niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het is dus nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten (dit kun je heel makkelijk doen via verzekering.nl). Er zijn wel enkele uitzonderingen op deze regel. Bijvoorbeeld wanneer je fysiotherapie moet hebben, omdat je in het ziekenhuis bent behandeld, maar ook als je chronische aandoeningen hebt die op een officiële lijst staan. Daarnaast is het zo dat wanneer je jonger bent dan achttien jaar, dan krijg je negen behandelingen vergoed. Wanneer het nodig is, dan kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar. Zo is het mogelijk om extra behandelingen vergoed te krijgen, steeds gaat het om negen behandelingen. De eerste negen zijn dus vergoed en eventueel negen extra behandelingen.

Aanvullende verzekering

Voor fysiotherapie wordt vaak een aanvullende verzekering afgesloten. Het aantal behandelingen dat je op grond van deze extra verzekering krijgt, kan verschillen. Soms krijg je zes behandelingen vergoed, een andere keer 42. Elke zorgverzekeraar hanteert specifieke regels, daarbij hangt het ook af van welk pakket je hebt. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan. Hoe minder vergoedingen, hoe goedkoper. Lees ook alle andere blogs van ons, zodat je altijd op de hoogte bent, als het gaat over gezondheid en fitheid. 

Gerelateerde berichten

Verloskundigen in Amsterdam: bevallen en begrijpen – klik hier voor informatie

Het krijgen van een baby is een levensveranderende gebeurtenis en een reis vol spanning en verwachting. Een belangrijk onderdeel van deze reis is het...

Lees meer

Colloïdaal zilver zalf met goud: een innovatieve benadering van huidverzorging

In de wereld van natuurlijke huidverzorgingsproducten neemt colloïdaal zilver zalf een bijzondere plaats in. De toevoeging van goud aan deze zalf...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden