Friso praktijk

Tips om je libido te verhogen

Geplaatst op

Wat is libido?

Libido betekenis: het woord libido komt uit het Latijn en betekent lust, begeerte, verlangen. Wanneer we in de seksuologie spreken over libido bedoelen we daarmee de behoefte aan seks. Heb je een hoog libido, dan heb je een sterk seksueel verlangen. Als je een laag libido hebt, heb je minder interesse in seks. Je hebt moeite om seksueel opgewonden te geraken. Het kan ook zijn dat je minder plezier beleeft aan seks. Hoe hoog je libido is, verschilt van persoon tot persoon, en is niet altijd hetzelfde.

Laag libido

Er kunnen periodes zijn waarin je gewoon even minder zin hebt in seks. Dit is heel normaal. Wanneer er echter voor een langere periode een groot verschil is in libido tussen beide partners, kan dit soms problemen geven in een relatie. Hieronder geven we enkele tips om een laag libido te verhogen. Neem ook eens een kijkje op Theboning.nl voor meer uitleg.

Sport

Een gezonde geest in een gezond lichaam zorgt voor een verhoogd libido. Neem je levensstijl eens onder de loep en pas deze zo nodig aan. Wanneer je gaat sporten, komen er stoffen vrij die een gunstige invloed hebben op je libido. Je voelt je er ook beter door in je vel, wat je sekslust alleen maar ten goede komt.

Gezonde voeding

Zorg dat je gezond en gevarieerd eet. Een vitaminetekort kan leiden tot een verminderde sekslust.

Onderzoek heeft aangetoond dat gewicht een rol speelt bij testosteronproductie. Bij een toename in gewicht zien we een vermindering van testosteron. Testosteron heeft een directe invloed op je libido: hoe meer testosteron, hoe hoger je libido. Wanneer je gewicht verliest, zal je testosteronproductie toenemen en je libido dus verhogen.

Zelfbeeld

Als je je schaamt voor je lichaam of je slecht in de vel voelt, is dit nefast voor je libido. Het is dan aan te raden om te rade te gaan bij een therapeut. Therapie kan je helpen om je zelfbeeld te verbeteren en zelfvertrouwen op te bouwen.

Stress

Stress kan ook leiden tot een verlaagd libido. Wanneer je te druk bezig bent met je zorgen te maken, zul je minder zin hebben in seks. Probeer dus stress te vermijden. Neem af en toe een pauze. Apprecieer de kleine dingen. Ga eens wandelen, geniet van de natuur. Heb je het moeilijk om je hoofd leeg te maken? Overweeg dan eens yoga of meditatie.

Tijd voor elkaar

Een verlaagd libido kan ervoor zorgen dat je minder seks hebt met je partner. Maar minder seks zorgt er ook voor dat je libido verlaagt. Je kan zo gemakkelijk verstrikt raken in een vicieuze cirkel. Deze moet je proberen te verbreken. Maak tijd voor elkaar, geef elkaar aandacht. Geniet van elkaar. Sla het voorspel niet over. Neem samen een douche, kus en knuffel elkaar. Geef elkaar eens een lekkere massage. Dit zijn allemaal dingen die je zin in seks kunnen verhogen.

Gerelateerde berichten

De rol van positieve psychologie in het bereiken van welzijn

In de zoektocht naar welzijn en geluk spelen verschillende factoren een rol, en positieve psychologie is een benadering die de nadruk legt op het...

Lees meer

De impact van vermoeidheid op de algehele gezondheid en welzijn

Vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem dat een aanzienlijke invloed kan hebben op je algehele gezondheid en welzijn. In deze blog, in...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden