Friso praktijk

Resource planning binnen ERP

Geplaatst op

Veel verschillende ERP-pakketten hebben allemaal verschillende functionaliteiten, zoals WMS-, DMS- en CRM functionaliteiten. Wij willen in dit artikel functionaliteiten van ‘resource planning’ onder de loep nemen.

Wat zijn bedrijfsresources?

In de context van bedrijfsresourceplanning worden middelen opgevat als alle middelen die een bedrijf kan gebruiken om zijn eigen zakelijke doeleinden te vervullen. Dit betreft bijvoorbeeld:

Materialen

Alle materialen die nodig zijn voor de productie van deel- of eindproducten, evenals alle materialen die worden verwerkt, worden beschouwd als hulpbronnen. Er moet te allen tijde worden gezorgd dat alle benodigde materialen beschikbaar zijn, zodat niets waardecreatie in de weg staat.

Personeel

Personeel en arbeid worden ook gezien als een hulpmiddelen. Zonder arbeid zou er geen toegevoegde waarde zijn. HRM behandelt alle zaken die te maken hebben met human resources en zorgt ervoor dat ten allen tijde de juiste medewerkers aan elk proces worden toegewezen. Dit omvat ook bijscholing van management, vakantieplanning en de inkoop van nieuwe medewerkers.

Machines, systemen en uitrusting

Machines en systemen zijn onmisbaar voor de productie van artikelen. Deze moeten regelmatig worden onderhouden en geoptimaliseerd. Ook moeten de machines in de productieplanning worden opgenomen zodat altijd duidelijk is wanneer ze voor welke productielijnen volgeboekt zijn.

Externe diensten en kantoorbenodigdheden

Ook in de administratie zijn middelen nodig om alle taken uit te voeren. Naast hard- en software zijn meubels, kantoorbenodigdheden (papier, pennen etc.) nodig, evenals reclamemateriaal voor marketing of budgetten voor externe diensten zoals personeelsdiensten, boekhouding of belastingadvies.

Al deze middelen moeten zo voor de bestaande processen worden ingepland dat er nooit knelpunten in de processtroom ontstaan. Tegelijkertijd moet ervoor worden gezorgd dat er geen middelen worden verspild. Dit is de centrale taak van Enterprise Resource Planning, oftwel ERP.

ERP-leverancier

In de ERP-markt zijn er veel verschillende systemen en veel leveranciers. Van grote leveranciers zoals Microsoft tot aan kleinere zoals Organi. Bij het zoeken naar een geschikte leverancier moet u rekening houden met uw bedrijfsgrootte, aantal gebruikers en de sector waar u in zich bevindt. Zo kunt u beter filteren tussen alle ERP-systemen.

Gerelateerde berichten

Verloskundigen in Amsterdam: bevallen en begrijpen – klik hier voor informatie

Het krijgen van een baby is een levensveranderende gebeurtenis en een reis vol spanning en verwachting. Een belangrijk onderdeel van deze reis is het...

Lees meer

Colloïdaal zilver zalf met goud: een innovatieve benadering van huidverzorging

In de wereld van natuurlijke huidverzorgingsproducten neemt colloïdaal zilver zalf een bijzondere plaats in. De toevoeging van goud aan deze zalf...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden