Friso praktijk

Online Fysio de oplossing in de corona crisis

Geplaatst op

Corona heft een hoop belemmeringen met zich meegebracht, onder anderen het niet kunnen gaan naar belangrijke medische afspraken. Hoe worden die belangrijke afspraken opgelost? Voor de scholen was de oplossing de online lessen. Is dat voor fysiotherapie net zo effectief?

Belemmering in Corona

Vanwege de lastige periode die corona met zich mee heeft gebracht, moeten wij gewoon accepteren dat dingen nu eenmaal anders verlopen dan wij willen. We moeten ons overal aanpassen, want je kunt bijvoorbeeld niet met te veel mensen over straat of naar de winkel en in het openbaar vervoer draag je mondkapjes.

De kans is groot dat de afspraken die je gemaakt had, gecanceld worden omdat het gewoon niet mogelijk is of de afspraak was niet urgent. Toch zouden er mogelijkheden moeten zijn om naar bijvoorbeeld een doktersafspraak te gaan of om je kind naar de logopedist te brengen.

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een beroep dat zich richt op een behandelmethode voor klachten die je kunt hebben aan je spieren, banden, zenuwen en gewrichten. Dat wordt ook wel een bewegingsapparaat genoemd. Bij de eerste afspraak wordt er vooral besproken over de klachten die je hebt en dat wordt gedaan doordat zij vragen aan je stellen over de klachten. Ook voeren ze een aantal lichamelijk controles uit.

Fysiotherapie zorgt ervoor dat de klachten die je hebt tijdens het bewegen, vermindert, verzacht of juist voorkomt.

Online fysio

Het zou erg vervelend zijn als je veel klachten hebt, maar nergens terecht kunt, daarom is er een oplossing dat er online fysio sessies gehouden worden. Bij fysiotherapie Leiden wordt er al aan die oplossing gedacht, want het is een manier om de afspraken toch door te laten gaan en mensen toch te kunnen helpen. Het is niet ideaal, maar aanpassingen moeten gemaakt worden. Fysio online leek verstandig, want je kunt dan veel tips geven en hen uitleggen welke oefeningen er bijvoorbeeld gedaan kunnen worden. Fysio Leiden kan je daarbij helpen.

Het leek een goede oplossing, want scholen zijn ook bezig met de online aangepaste lessen om de studenten en leerlingen toch te kunnen onderwijzen. Helaas moeten er veer dingen vervallen als het om opdrachten gaat, maar het is beter dan helemaal geen lessen volgen want dan ontstaat er een enorme achterstand. Hetzelfde geldt dus ook voor fysiotherapie. Je hebt de aantal afspraken gehad en dan is het de bedoeling dat de afspraken voor worden gezet om de klachten die je hebt te voorkomen of te verminderen, zodat het uiteindelijk kan herstellen.

Gerelateerde berichten

Alles over eetstoornissen wat je moet weten

Een eetprobleem kan voor verschillende mensen op heel verschillende manieren verschijnen. Een persoon kan worstelen met ernstige eetbuien of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden