Friso praktijk

Mondkapjes: zo werken ze

Geplaatst op

Mondkapjes zijn niet meer weg te denken uit onze leven. Sinds de coronacrisis uitgebroken is, dragen steeds meer mensen een mondkapje. Het is namelijk deels een verplichting en anderen doen het voornamelijk omdat ze zich dan veiliger voelen. Er ontstaat echter nog wel eens verwarring om de manier van dragen en waarvoor ze eigenlijk werken. Het is daarom niet alleen goed om te bekijken waar je ze kunt halen, maar ook hoe de mondkapjes je kunnen beschermen. Daarna kun je een bestelling plaatsen bij een van de specialisten. Lees daarom snel verder en ontdek hoe jij goed voorbereid de straat op kunt gaan.

De mondkapjes goed dragen

Mondkapjes werken pas wanneer iedereen ze over de neus en mond doet. Veel mensen vergeten de neus nog wel eens, waardoor bacteriën alsnog de vrije loop kunnen gaan. Een keer niezen en mensen in jouw omgeving kunnen er al iets van oppakken. Zorg er daarom voor dat je te allen tijde de maskers op de juiste manier draagt, zodat ze ook echt kunnen werken. Het is namelijk belangrijk dat je hierop let, want ook in het buitenland en op vliegvelden wordt van je verwacht dat je ze op de juiste manier op je hoofd hebt. Alleen dan kan iedereen beschermd op vakantie.

Wegwerp of langdurig

Een mondkapje bestaat uit stof. Afhankelijk van het model dat je aanschaft, kan het een wegwerpvariant of een stoffen mondkapje met patronen zijn. Wanneer je slechts sporadisch op pad gaat en niet naar plekken gaat waar het verplicht is, kun je ervoor kiezen om een doos met wegwerpmondkapjes aan te schaffen. Deze kun je vaak in grote partijen voor een paar euro kopen. Houd er wel rekening mee dat deze voor eenmalig gebruik zijn. Het is dus niet heel praktisch voor op vakantie, waar een stoffen variant weer een betere uitkomst kan bieden.

Voor langdurig gebruik van je mondkapjes koop je ze via safe-save.nl!

Mondkapjes met of zonder filter

Ook kun je ervoor kiezen om een filter in het mondkapje te plaatsen. Deze filtert de lucht, waardoor bacteriën niet in en uit kunnen. Ook dit biedt extra veiligheid, zonder dat je hier veel extra voor hoeft te betalen. In tegenstelling tot de mondkapjes kun je deze vaak meerdere malen gebruiken. De filter gaat namelijk meer dan een dag mee en je kunt dus heel jouw vakantie voorzien zijn van schone lucht. De meeste filters passen in zowel de wergwerp- als stoffen varianten. Zo kun je ook voor jezelf bepalen wat je nodig hebt. 

Verschillende aantallen te verkrijgen

Alle mondkapjes komen in verschillende prijzen en aantallen. Bekijk daarom hoeveel je er nodig hebt en ga op basis daarvan bekijken waar je ze aan gaat schaffen. De grotere partijen zijn over het algemeen goedkoper, maar wellicht heb je er niet zoveel nodig. Houd er wel rekening mee dat wanneer je met het openbaar vervoer of naar het buitenland gaat, je te allen tijde een mondkapje bij je moet hebben. Veel landen hebben namelijk een mondkapjesplicht, waardoor een aantal voor de vakantie geen overbodige luxe is en je de boete niet hoeft te betalen.

Gerelateerde berichten

De rol van positieve psychologie in het bereiken van welzijn

In de zoektocht naar welzijn en geluk spelen verschillende factoren een rol, en positieve psychologie is een benadering die de nadruk legt op het...

Lees meer

De impact van vermoeidheid op de algehele gezondheid en welzijn

Vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem dat een aanzienlijke invloed kan hebben op je algehele gezondheid en welzijn. In deze blog, in...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden