Friso praktijk

Last van teveel haar? Laat het laseren.

Geplaatst op

Wanneer je last hebt van haargroei op plekken waar je het liever niet wilt kan het soms best veel energie en tijd kosten om hier vanaf te komen. Er zijn verschillende opties mogelijk waaronder scheren, epileren en harsen. Maar daar ben je op een gegeven moment ook wel best klaar mee, toch? In dat geval kun je kiezen voor een laserbehandeling, waarmee je voortaan voorgoed verlost bent van je ongewenste haargroei.

Laserontharing

Hoewel er veel methoden zijn om van ongewenste haargroei af te komen, is het probleem met veel van deze methoden dat ze niet definitief zijn. In alle gevallen groeit het haar na enige tijd weer terug. Een laserbehandeling zorgt echter wel voor een definitieve verwijdering van het haar. Dat komt omdat een laserontharing zorgt voor de vernietiging van de haren bij de bron, namelijk het haarzakje. Door een laserapparaat wordt een heel krachtige lichtstraal op het haarzakje gezet. Dit is een specifiek soort licht dat alleen het pigment van het haar raakt. Hierdoor wordt het laserlicht naar het haarzakje geleid, waarna deze wordt vernietigd door de laserstraal. Wanneer het haarzakje is vernietigd, kan hier vervolgens geen haar meer uitgroeien.

Pijnloos

Wil jij door middel van laser ontharen? Dan heb je geluk want deze behandeling is volledig pijnloos. Dat komt onder andere doordat de lichtstraal die uit de laser komt zo is afgesteld dat deze precies door het pigment opgenomen wordt. Daarbij wordt de rest van de huid gedurende de gehele behandeling gekoeld, waardoor de hitte niet voelbaar is. Over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig. Daarbij moet je denken aan 6 tot 8 afspraken. Dit komt omdat de laserbehandeling alleen werkt op haren die net zijn gaan groeien. Hierdoor kan een laserontharing vaak niet meteen bij alle haarzakjes plaatsvinden. Maar na een paar behandelingen ga je zeker al resultaat zien.

Tussen de behandelingen door

Zoals gezegd bestaat een behandeltraject bij door middel van laser ontharen uit ongeveer 6 tot 8 behandelingen. In de tussentijd is het belangrijk dat de haarzakjes goed in tact blijven, zodat ze bereikbaar zijn voor de laserstraal. Wanneer de huid tussentijds wordt geschoren of gewaxt, bestaat de kans dat hierdoor de haarzakjes beschadigen en niet meer ontvankelijk zijn voor de straal. Het voordeel is wel dat het scheren na een aantal behandelingen al bijna niet meer nodig is. Ook een blootstelling van de huid aan (te veel) zon is in de tussentijd niet aan te raden, hierdoor kunnen de huid en haarzakjes geïrriteerd raken, waardoor de behandeling langer duurt of uitgesteld moet worden.

Nooit meer scheren

Dankzij deze hypermoderne lasertechniek zijn al die vervelende ontharingsmethoden die je hiervoor gewend was dus volledig verleden tijd. Niet alleen is een laserbehandeling pijnloos en ongevaarlijk, ook hoef jij je hierna nooit meer zorgen te maken over die ongewenste haargroei. Door de effectieve vernietiging van de haarzakjes kun je er zeker van zijn dat je deze haren na een laserbehandeling  nooit meer terug zult zien. Beter wordt het dus eigenlijk niet. Een laserbehandeling is overigens wel wat prijziger dan andere methoden, maar het voordeel is dat dat een investering is waar je de rest van je leven plezier van beleeft. Gooi die scheermesjes dus maar in de prullenbak, het is tijd voor een permanente oplossing!

Gerelateerde berichten

De rol van positieve psychologie in het bereiken van welzijn

In de zoektocht naar welzijn en geluk spelen verschillende factoren een rol, en positieve psychologie is een benadering die de nadruk legt op het...

Lees meer

De impact van vermoeidheid op de algehele gezondheid en welzijn

Vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem dat een aanzienlijke invloed kan hebben op je algehele gezondheid en welzijn. In deze blog, in...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden