Friso praktijk

Is je uitvaart volledig gedekt als je door Corona overlijdt?

Geplaatst op

Veel mensen willen weten of de uitvaart verzekerd is door de uitvaartverzekering die is afgesloten. Stel je aan Corona overlijdt. Komen je nabestaanden dan voor onverwachte kosten te staan? En wat gebeurt er als een van je ouders aan Corona overlijdt? Wordt jij als kind geconfronteerd met onverwachte kosten die niet in de bestaande uitvaartverzekering blijken te vallen? Het antwoord is heel simpel. Alle grote bekende uitvaartverzekeraars hebben laten weten dat het geen gevolgen heeft voor de uitkering van de uitvaartverzekering. Neemt niet weg dat er dingen veranderd zijn, want de beperkingen in de huidige 1,5 meter maatschappij hebben invloed op de uitvaart en de uitvaartkosten. Hier zetten we alle zaken waar je op moet letten bij een ‘Corona-uitvaart’ op een rijtje.

Waar je op moet letten

Als iemand aan Corona is overleden zijn er beperkingen. Maar ook als iemand in Coronatijd overlijdt heb je met beperkingen te maken. Maar niet alle regels zijn vastgelegd door de RIVM. Op bepaalde vlakken kunnen de uitvaartverzekeraars onderling verschillen. Wel is vastgelegd dat er maximaal 100 mensen op een begrafenis mogen komen. Als je voor een grotere uitvaart verzekerd bent, zal een deel van je uitvaartverzekering niet gebruikt worden en ook het horeca gedeelte zal nauwelijks of niet gebruikt kunnen worden.

Creatieve oplossingen

Bepaalde uitvaartverzekeraars bieden wel andere mogelijkheden, zoals digitaal afscheid nemen via social media of via een live-stream verbinding en ze zullen wellicht ook openstaan voor creatieve oplossingen waar iedereen zijn eigen invulling aan kan geven. Ook in overleg met de uitvaartverzekeraar, want hierover staat niets in de polissen. Zit je bij een kleine, onbekende uit uitvaartverzekeraar, kijk dan goed of er bij hun niets veranderd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan, want zij kunnen hiervan afwijken.

Als er geld overblijft

Als er geld overblijft van het verzekerde bedrag doordat er van bepaalde diensten geen gebruikt gemaakt is, hangt het er vanaf hoe de verzekeraar hier mee omgaat. Bepaalde verzekeraars zoals bijvoorbeeld DELA zal het overblijvende bedrag terugbetalen aan de nabestaanden. Monuta stelt dit bedrag beschikbaar om later alsnog een herinneringsdienst te houden. Uit de naturapolis kan dit kosteloos door Monuta georganiseerd worden. Extra vervoer of langere afstanden door Corona betalen Monuta en Ardanta uit de naturapolis, maar dat is niet altijd zo geeft Monuta aan. Verder volgen zij de richtlijnen die door het RIVM zijn opgesteld.

Flexibiliteit

Als je met een overlijden door Corona te maken krijgt is dat heel verdrietig. Probeer desondanks goed na te vragen bij je uitvaartverzekeraar of er extra kosten verwacht kunnen worden en wat er gebeurt als er geld overblijft, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Maar weet in ieder geval dat in principe de uitvaart gewoon betaald wordt vanuit de begrafenis verzekering of de  uitvaartverzekering.;. Of je nu door Corona overlijdt of door iets anders maakt daarbij niet uit. En durf creatief te zijn. Heel veel dingen gaan op het ogenblik anders dan normaal. Iedereen wordt geacht flexibel te zijn, ook de uitvaartverzekeraars.

Gerelateerde berichten

De rol van positieve psychologie in het bereiken van welzijn

In de zoektocht naar welzijn en geluk spelen verschillende factoren een rol, en positieve psychologie is een benadering die de nadruk legt op het...

Lees meer

De impact van vermoeidheid op de algehele gezondheid en welzijn

Vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem dat een aanzienlijke invloed kan hebben op je algehele gezondheid en welzijn. In deze blog, in...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden