Friso praktijk

Injectables: welke vragen stel je de cosmetisch arts tijdens je consult?

Geplaatst op

Voordat je kiest voor een cosmetische of medische ingreep, heb je een consult met de cosmetische chirurg; ook wanneer je injectables wil. De cosmetische chirurg zal je proberen volledig uit te leggen wat de bedoeling is en hoe de procedure in zijn werk gaat. Desalniettemin is het goed om een paar vragen voor te bereiden alvorens je bij het consult bent. Op die manier krijg je een vollediger beeld. In deze blog staan daarom een aantal vragen die je kunt stellen aan de cosmetisch arts of chirurg tijdens het consult.

Wat zijn de risico’s?

Bij elke cosmetische of medische operatie bestaat er een kans op complicaties en/of bijwerkingen. Omdat injectables een wat eenvoudigere ingreep is, is het relatief veilig. Desalniettemin is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico’s. Als je deze weet, kun je beter inschatten of je wenst door te gaan met de behandeling. Op het gebied van risico’s kun je immers vaak beter te veel weten dan te weinig.

Wat zijn de kwalificaties van het team?

Injectables zijn een specifieke ingreep en daarom een specialisatie binnen de plastische chirurgie. Voor je eigen veiligheid is het van belang dat je de behandeling volgt bij een gediplomeerd en geregistreerd plastische chirurg.

Daarnaast is het aan te raden om te vragen naar de jaren werkervaring die de specialisten hebben. Het is immers zo dat hoe meer ervaring iemand heeft, hoe kleiner de kans is dat hij/zij hierin fouten zal maken.

Welke nazorg bieden jullie?

Wanneer de ingreep is gedaan, hebben veel klinieken een ruimte waar je kunt bijkomen en gemonitord wordt voor een korte periode. Dit is om er zeker van te zijn dat er geen allergische reacties optreden. Vraag tijdens je eerste consult wat voor nazorg er wordt aangeboden en of dit ook bij de prijs is inbegrepen.

Gerelateerde berichten

Verloskundigen in Amsterdam: bevallen en begrijpen – klik hier voor informatie

Het krijgen van een baby is een levensveranderende gebeurtenis en een reis vol spanning en verwachting. Een belangrijk onderdeel van deze reis is het...

Lees meer

Colloïdaal zilver zalf met goud: een innovatieve benadering van huidverzorging

In de wereld van natuurlijke huidverzorgingsproducten neemt colloïdaal zilver zalf een bijzondere plaats in. De toevoeging van goud aan deze zalf...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden