Friso praktijk

Hoe helpt een matras aan een betere gezondheid?

Geplaatst op

Onze gezondheid is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar toch weten veel mensen niet zo goed welke keuzes in hun leven eigenlijk een slechte impact hebben. Het is natuurlijk overduidelijk dat zaken als roken, teveel drinken, teveel vet eten en teveel suikers consumeren de gezondheid schaden. Maar dan zijn er ook dingen als: te weinig tanden poetsen, te lang zitten en een slechte lichaamshouding, die de gezondheid op de lange termijn schade toebrengen. In deze blog geven we tips hoe je in ieder geval de slechte lichaamshouding aan kunt pakken.

Koop een goed matras

Het is superlastig om continu met je houding bezig te zijn. Wanneer je hoort dat je een slechte houding aanneemt, zul je gelijk rechtop gaan zitten of staan, om vervolgens na vijf minuten weer in de slechte houding te zakken. Dat is logisch. Als je slaapt wordt dit nog eens veel moeilijker, want dan kun je niet bewust corrigeren. Het is daarom zeer verstandig om een goed matras te kopen. Wij raden matrassenman.nl aan, omdat ze hier gebruikmaken van de juiste materialen voor een stabiele en comfortabele ligging. We benoemen de twee meest populaire materialen voor een goede houding:

  1. Koudschuim – Een koudschuim matras is gemaakt van een speciaal schuim met een open celstructuur. Het is dus geen vast blok. Hierdoor kan warmte en vocht goed uit het matras geleid worden. Een ideaal matras dus voor mensen die het snel warm hebben. Een koudschuim matras zakt een beetje in als je erop gaat liggen, maar behoudt zijn vorm. Hierdoor krijgen je gewrichten goede steun.
  2. Traagschuim – Een traagschuim matras is zeer speciaal, omdat het zich aanpast aan jouw lichaam. Als het matras warm wordt en jouw lichaam drukt erop, zakt het een beetje in. Het is zo gefabriceerd dat je niet in een kuil komt te liggen. Het matras vormt zich om jouw lichaamscontouren. Hierdoor lig je vrijwel altijd in een rechte houding en worden je spieren en gewrichten minimaal belast. Wist je dat traagschuim oorspronkelijk door NASA is ontwikkeld? Als een matras goed genoeg is voor de ruimte, is het zeker goed genoeg voor jou. 

Deze matrassen zorgen dus voor een goede slaaphouding en brengen je veel comfort. Hierdoor slaap je beter ‘s nachts. Je spieren ontspannen zich en je begint de dag niet met een slechte houding. Met een goed matras bevorder je dus de gezondheid.

Gerelateerde berichten

Verloskundigen in Amsterdam: bevallen en begrijpen – klik hier voor informatie

Het krijgen van een baby is een levensveranderende gebeurtenis en een reis vol spanning en verwachting. Een belangrijk onderdeel van deze reis is het...

Lees meer

Colloïdaal zilver zalf met goud: een innovatieve benadering van huidverzorging

In de wereld van natuurlijke huidverzorgingsproducten neemt colloïdaal zilver zalf een bijzondere plaats in. De toevoeging van goud aan deze zalf...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden