Friso praktijk

De voordelen van kleutergym!

Geplaatst op

Als kinderen alleen maar voor de tv hangen is dit slecht voor hun fysieke gesteldheid. Dat komt omdat ze dan uiteindelijk voedingsstoffen minder snel verbranden en zo sneller overgewicht krijgen. Dit is ook op latere leeftijd vaak een probleem. In deze blog gaan we er dieper op in. Lees snel verder. 

Gezondheid 

Gezondheid is natuurlijk erg belangrijk. Toch krijgt het onderdeel beweging in Nederland toch nog een beetje te weinig aandacht bij veel kinderen. Ze zitten voor de tv of achter de laptop en bewegen zo structureel te weinig. Dit is uiterlijk niet goed voor de gezondheid. Daar kunnen allerlei problemen achterweg komen. Beter is het van jongs af aan lekker te bewegen. Het is kleutergym amsterdam die de mogelijkheden biedt aan kinderen in de stad om lekker te bewegen. 

Goed voor later

Wanneer je als kind ervaren hebt hoe fijn het is om te bewegen, dan zal je ook als volwassene de stoute hardloopschoenen aantrekken om een stukje te gaan joggen of wandelen. Joggen doe je trouwens beter op een zachte ondergrond om zo je skelet niet te  veel te belasten. Natuurlijk is gym of turnen ook heel leuk om te doen als volwassene, zeker als je als kind al de nodige oefeningen gedaan hebt hierin. Wellicht kun je zelfs als sporter aan de slag. Wie weet. 

Sociale vaardigheden en prestaties

Door op een sport te gaan en te werken met een coach is het mogelijk om aan je prestaties te werken. Dat zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen krijgt doordat je lekker je doelen haalt en de lat steeds hoger weet te leggen. Voor je sociale vaardigheden is het ook goed, omdat je met veel verschillende mensen in aanraking komt. Zo kun je ook dit vlak van het leven trainen. Veel plezier met het kiezen van je sport en succes met het verwezenlijken van je dromen. Wees niet bang om de laat steeds een stukje hoger te leggen, maar niet teveel in een keer.

Gerelateerde berichten

Drie gezonde recepten voor bij het afvallen

Het bereiken van een gezond gewicht en het behouden ervan draait niet alleen om het verminderen van calorieën, maar ook om het maken van voedzame...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden