Friso praktijk

Borstvoeding na een borstvergroting

Geplaatst op

Veel vrouwen die een borstvergroting hebben gehad of dat van plan zijn en daarnaast een kinderwens hebben, maken zich zorgen over de gevolgen voor borstvoeding. Vaak geven vrouwen in een dergelijke situatie aan dat ze zich vooral druk maken over of borstvoeding nog wel mogelijk is in verband met littekenvorming of andere complicaties door de operatie. Hoewel het van belang is om de risico’s eerlijk te benomen en te bespreken, is er geen directe reden om aan te nemen dat een borstvergroting toekomstige borstvoeding per definitie onmogelijk maakt.

In deze blog zullen we proberen het een en ander uit te leggen over het geven van borstvoeding na een borstvergroting.

Geruststelling

Het goede nieuws is dat er veel vrouwen zijn die na een borstvergroting nagenoeg geen problemen ondervinden bij het geven van borstvoeding. Dit is vooral het geval wanneer de ingreep is gedaan middels een incisie via de oksel of via de borstplooi. Beide ingrepen zorgen voor weinig tot nagenoeg geen moeilijkheden met betrekking op borstvoeding. Deze twee manieren van het realiseren van een borstvergroting komen veel voor en er zijn daardoor dus veel gediplomeerde artsen met jarenlange ervaring.

Mogelijke problemen

Er zijn echter wel andere behandelingen die borstvoeding in de toekomst kunnen bemoeilijken. Naast de bovengenoemde incisies bestaat er nog een andere incisie die erg populair is, namelijk via de tepelhof. Deze vermomd de littekens namelijk langs de grens van de tepelhof. Hierdoor wordt de uitweg voor de melk belemmerd. Hierdoor kan het erg pijnlijk zijn voor moeders.

Conclusie

Vrouwen die graag in de toekomst borstvoeding willen kunnen geven aan hun kinderen hoeven dus niet per se te kiezen voor óf een borstvergroting óf borstvoeding. Het belangrijkste is om goed op de hoogte te zijn van de risico’s die meespelen bij de diverse opties qua ingreep.

 

Gerelateerde berichten

Verloskundigen in Amsterdam: bevallen en begrijpen – klik hier voor informatie

Het krijgen van een baby is een levensveranderende gebeurtenis en een reis vol spanning en verwachting. Een belangrijk onderdeel van deze reis is het...

Lees meer

Colloïdaal zilver zalf met goud: een innovatieve benadering van huidverzorging

In de wereld van natuurlijke huidverzorgingsproducten neemt colloïdaal zilver zalf een bijzondere plaats in. De toevoeging van goud aan deze zalf...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden