Friso praktijk

Alles over fillers

Geplaatst op

Een cosmetische ingreep, zoals fillers lijkt maatschappelijk steeds meer geaccepteerd te worden. Het zijn niet alleen bekende Nederlanders meer die hun lippen of wallen laten opvullen, daarom waren wij benieuwd wat fillers zijn en waarom je ervoor zou kiezen. We zijn op zoek gegaan en dokter Frodo van Fillers Centrum Amsterdam heeft ons alles verteld over fillers, zoals wat het zijn, waar het voor ingezet kan worden en over de veiligheid.

Wat zijn fillers?

Er bestaan verschillende soorten fillers, maar wanneer we het in Nederland over fillers hebben zijn dat vrijwel altijd hyaluronzuur fillers. Deze worden wereldwijd namelijk het meest gebruikt.

Fillers van hyaluronzuur worden in de huid ingebracht met als doel om de soepelheid, hydratatie en veerkracht te vergroten en de huid zo meer volume te geven.

Botox wordt vaak verward met fillers, maar het is niet hetzelfde. Beide behandelingen zijn vormen van injectables met het doel om rimpels te verminderen, maar waar botox de rimpels remt, zijn fillers bedoeld om de huid te verstevigen. Een combinatie van beide behandelingen levert dan in veel gevallen ook het beste resultaat op.

Waarom kiezen voor fillers?

Als je baalt van kleine lippen, ingevallen wangen of als je last hebt van wallen onder je ogen, dan kunnen fillers de huid volume teruggeven. Hiermee krijg je een jonge en frisse uitstraling. De meest uitgevoerde behandelingen zijn:

  • Wallenbehandeling
  • Lippen opvullen
  • Liquid facelift
  • Fijne lijntjes en rimpels opvullen in het gezicht

Hoe veilig zijn fillers?

Volgens dokter Frodo zijn fillers zeer veilig: hyaluronzuur is een lichaamseigen stof dat nauwelijks tot geen reactie geeft wanneer het in de huid wordt ingebracht. Daarnaast wordt de behandeling pijnvrij uitgevoerd, is het resultaat vrijwel direct na het inbrengen zichtbaar en is de kans op bijwerkingen minimaal.

Wil je graag meer informatie? Ga dan naar de website van Fillers Centrum Amsterdam of bekijk onderstaande video waarin dokter Frodo meer uitleg geeft:

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden