Friso praktijk

5 Tips voor voedselveiligheid in jouw foodtruck

Geplaatst op

Je ziet ze steeds vaker staan op muziekfestivals, maar ze hebben tegenwoordig ook hun eigen festivals: foodtrucks! Beschik jij over zo’n foodtruck en weet je niet wat je moet doen voor optimale voedselveiligheid? Wij geven je een aantal tips voor de meest hygiënische foodtruck op het festival.

Voorkomen is beter dan genezen

Foodtrucks zijn handig en bieden unieke, gastronomische maaltijden. Bij het bestellen van een verse angusburger, een tortillawrap of een barbecue gerookte varkensvlees spies wil je natuurlijk niet dat je klanten de E. Coli bacterie of salmonella oplopen.

Je moet jouw foodtruck eigenlijk net zo behandelen als een normaal restaurant. Je biedt namelijk voedsel aan waar mensen voor betalen. Daarom dien je je aan de lokale en nationale voedselveiligheidsregels houden en de truck regelmatig laten inspecteren. Miljoenen mensen worden ziek van voedselvergiftiging en duizenden mensen sterven elk jaar. Het voorkomen van voedselvergiftiging moet altijd een prioriteit zijn. Better safe then sorry.

Schoon en opgeruimde foodtruck

Maak een snelle visuele observatie van de netheid van de vrachtwagen. Zijn de balies, gereedschappen en snijplanken schoon? Is het gebied vrij van vliegen, mieren en kakkerlakken? Dragen medewerkers handschoenen en tangen? Is er een plek om hun handen schoon te maken met warm, zeepachtig water? Is er een gezondheidsinspectiecertificaat of vergunning?

Houd alle ingrediënten gescheiden

Houd groenten en fruit op een aparte snijplank van rauw vlees, kip of zeevruchten om kruisbesmetting te voorkomen. Zorg er bovendien voor dat rauwe sappen niet druipen op kant-en-klare levensmiddelen.

Houd het warm

Warmte doodt schadelijke bacteriën. Het gebruik van een thermometer is de enige manier om aan te geven of voedsel tot de aanbevolen minimum interne temperatuur is gekookt. Houd daarom altijd een thermometer bij de hand als je eten bereidt. Het voedsel moet heet zijn en er niet ondergekookt uitzien.

Houd het koud

Bewaar koude voedingsmiddelen altijd in de koelkast. Een bak sla mag bijvoorbeeld nooit in een omgeving staan met een temperatuur van meer dan 7 graden. Zorg er ook voor dat je voedsel binnen slechts één uur na ontvangst van het voedsel in de koelkast plaatst, om de groei van bacteriën te voorkomen.

Gerelateerde berichten

Verloskundigen in Amsterdam: bevallen en begrijpen – klik hier voor informatie

Het krijgen van een baby is een levensveranderende gebeurtenis en een reis vol spanning en verwachting. Een belangrijk onderdeel van deze reis is het...

Lees meer

Colloïdaal zilver zalf met goud: een innovatieve benadering van huidverzorging

In de wereld van natuurlijke huidverzorgingsproducten neemt colloïdaal zilver zalf een bijzondere plaats in. De toevoeging van goud aan deze zalf...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om spoel door het leven te gaan.

Contactgegevens

Via info @ frisopraktijk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden